3 geweldige voordelen van de nieuwe slimme meter

Waarschijnlijk heb je het al meegekregen, de komst van de nieuwe slimme meter. Deze meter kan een stuk beter en preciezer jouw energie verbruik meten. Maar wat zijn nou de echte voordelen? Als je al eens gekozen hebt voor energieprijzen vergelijken zul je er achter komen dat het beginne met alleen stroom vergelijken ook een goede oplossing kan zijn. Lees snel hieronder verder om achter de 3 beste voordelen van de slimme meter te komen.

Slimme meters zijn een stuk duurzamer en effectiever

Slimme meters bieden een meer gestroomlijnde ervaring voor het meten van uw energieverbruik. Omdat het een meting rechtstreeks naar uw energieleverancier stuurt, in sommige gevallen per dag, uur of minuut, is het gedoe om elke maand een medewerker van uw provider bij u thuis te laten komen om de meter te lezen geƫlimineerd.

Met geschatte rekeningen uit de afbeelding zijn er geen verrassingen op uw elektriciteitsrekening. Bovendien hoeven slimme meters slechts om de tien tot twintig jaar te worden geplaatst, terwijl een analoge meter jaarlijks moet worden onderhouden om de nauwkeurigheid te waarborgen.

De klantenservice wordt er enorm door verbeterd

Door een voortdurende dialoog met uw energieleverancier te houden, kan uw slimme meter automatisch het bedrijf waarschuwen voor een stroomstoring. In dit geval wordt een melding ‘laatste leemte’ verzonden om het exacte moment te melden waarop de stroom is uitgevallen.

Hierdoor kan het energiebedrijf onmiddellijk reageren en uw stroom zo snel mogelijk weer inschakelen. Slimme meters kunnen ook automatisch sabotage of energiediefstal detecteren en uw provider waarschuwen, terwijl analoge meters vereisen dat een medewerker van de provider een lange periode golfdata moet analyseren om mogelijke afwijkingen te detecteren.

Je krijgt veel inzicht in je eigen energieverbruik

Met slimme meters kunt u de hoeveelheid energie zien die u op verschillende momenten van de dag gebruikt, en dit kan zeker in uw voordeel worden gebruikt. U kunt bijvoorbeeld zien hoeveel energie er in uw huis wordt gebruikt als u er niet actief in bent, zoals terwijl u slaapt of terwijl u aan het werk bent.

Probeer in deze periode energieverspilling te verminderen door de thermostaat aan te passen, alle ventilatoren uit te schakelen en uw apparaten los te koppelen. Slimme meters bewapenen u met de gegevens die u nodig hebt om meer controle te hebben over uw energieverbruik en uiteindelijk uw energierekening.