Een Roestvrijstalen Of Plastic Waterkoker? Welke Keuze Kun Je Het Beste Maken?

Een waterkoker is een broodnodig apparaat in uw keuken. De meesten van ons hebben de gewoonte om tijdens ons werk met kleine tussenpozen thee of koffie te nemen en het hebben van een waterkoker maakt uw leven eenvoudig. Het kopen van een waterkoker komt net zo vaak voor als wasmachine kopen.

Met tegenwoordig zoveel stijlvolle ketels op de markt, kun je er een op je bureau neerzetten waar je ook werkt. Wat handiger is, is dat ze draadloos zijn, wat betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken over het losse snoer of waar u het moet schakelen. Plaats het gewoon naast je terwijl je aan het werk bent en blijf je favoriete drankje drinken.

Leestip: Bosch wasmachine vergelijken en direct € 125,- besparen? Klik snel op de link!

Welke Keuzes Tussen Soorten Waterkokers Heb Ik?

De keuzes zijn onbeperkt; je hoeft je niet te beperken tot alleen thee of koffie, verschillende soorten thee maken, zoals zwarte thee , groene thee, witte thee, oolong thee of andere kruidenthee die je in handen krijgt.

De efficiënte waterkokers verwarmen tegenwoordig niet alleen water binnen een paar minuten, maar u hebt de keuze om uw water op een specifieke temperatuur te verwarmen om hun specifieke smaak te extraheren. Fabrikanten voegen veel toeters en bellen toe aan je traditionele basisketel, waardoor ze handiger en technologie bereden worden.

Soorten Waterkokers

Bent u op zoek naar een nieuwe waterkoker die er slim en stijlvol uitziet op uw werkplek? Of voel je je een beetje verveeld met je oude, versleten uitziende waterkoker? Het kiezen van een optie kan tijdrovend zijn en veel overleg vereisen, omdat er te veel opties op de markt beschikbaar zijn. Het artikel van vandaag is ontworpen om u te helpen beslissen wat u nodig hebt. Veel soorten ketels worden populair, maar we zullen grofweg kijken naar drie basistypen ketels:

 1. Plastic ketels
 2. Roestvrij stalen ketels
 3. Glazen ketels

Waterkoker Van Plastic Of Een Andere Kunststof

Het belangrijkste voordeel van plastic ketels is hun prijs. Ze zijn meestal erg goedkoop. Ze zijn licht van gewicht en zijn gemakkelijk overal mee naartoe te nemen zonder zich zorgen te maken over onbedoelde valpartijen en slagen. Maar niet alleen in ketels, want over het algemeen zijn alle huishoudelijke producten sceptisch over het gebruik van plastic dingen.

De reden hiervoor is het nieuwste wetenschappelijke onderzoek dat aantoont dat het grootste deel van dit plastic BPA kan bevatten dat uit kokend water uit kokend water of andere eetbare dingen kan lekken. Niemand wil chemicaliën in zijn kopje thee of koffie.

Deze kunststoffen bevatten polycarbonaat of polypropyleen tijdens hun productieproces en BPA wordt aangetroffen in polycarbonaat. Zelfs als fabrikanten beweren dat hun product BPA-vrij is, voelen de meesten van ons zich nog steeds niet veilig met plastic ketels.

Behalve dat het een ernstige bedreiging voor de gezondheid is, kan plastic dat in contact komt met heet water een kleine verandering in smaak of geur achterlaten in uw thee of koffie. Daarom vermijden consumenten om deze redenen steeds meer plastic ketels. Sommige plastic ketels gebruiken ook een roestvrijstalen interieur. Zelfs deze ketels gebruiken veel plastic onderdelen.

Voordelen van De Kunststoffen Waterkokers

 • Plastic ketels zijn goedkoper dan roestvrijstalen of glazen ketels.
 • Ze zijn lichtgewicht en gemakkelijk op te tillen of te gieten.
 • Houdt water langer warm en heeft een koele buitenkant.

Nadelen Van De Kunststoffen Waterkokers

 • Plastic dat in contact komt met kokend water kan een gezondheidsrisico zijn.
 • De plastic waterkoker kan een lichte smaak of geur achterlaten in uw drankje.
 • Ziet er niet erg stijlvol uit vergeleken met glazen of roestvrijstalen ketels.

Waterkokers Van Glas

Waterkokers zijn een klasse apart en zien er erg stijlvol uit. Niets kan de schoonheid van een glazen ketel op uw tafel evenaren. Niet alleen deze ketels zijn leuk om naar te kijken, maar ze zijn 100% veilig in gebruik. Glazen ketels die tegenwoordig op de markt zijn, hebben alle moderne functies die u mag hebben

nodig in uw waterkoker. Deze ketels maken gebruik van kunststof of roestvrij staal voor andere onderdelen als basis of handvat. Vanwege hun transparante uiterlijk wordt het schoon houden gemakkelijk omdat een lichte vlek- of kalkaanslag direct wordt opgemerkt en je het in de knop kunt knijpen.

Voordelen Van Een Glazen Waterkoker

 • Glazen ketels zien er stijlvoller en stijlvoller uit.
 • Ze zijn gemakkelijk schoon te maken.
 • Je kunt door het waterniveau zien of het schoon is of de thee de gewenste kleur heeft.
 • Glazen ketels zijn hygiënisch perfect.

Nadelen Van Een Glazen Waterkoker

 • Glazen ketels zijn zwaar.
 • Je moet voorzichtiger zijn met glazen ketels.
 • Glazen ketels hebben een krachtigere reiniging nodig om in perfecte staat te blijven.
 • Ze kunnen duurder zijn in vergelijking met plastic of roestvrijstalen ketels.

Roestvrij Stalen Waterkokers

Waterkokers van roestvrij staal zijn verreweg de meest populaire onder de klanten. Niet alleen deze ketels zijn duurzaam, maar ze komen in strakke en stijlvolle ontwerpen. Sommige van deze nieuwste ketels hebben zelfs een kalkfilter om kalkafzetting in de ketel te voorkomen. Ze geven geen slechte smaak af in water en vormen evenmin een bedreiging voor de gezondheid.

Deze draadloze ketels zijn niet echt duur en bieden vaak een goede prijs-kwaliteitverhouding. Het enige probleem kan een hete buitenkant zijn, maar fabrikanten hebben dit probleem zelfs opgelost door dubbelwandige ontwerpen en de ketels in de markt beweren een koele buitenkant te hebben, zelfs wanneer water binnen kookt.

Voordelen Roestvrijstalen Waterkoker

 • Deze ketels zijn de meest duurzame.
 • Ze komen tegen redelijke prijzen en bevatten veel extra functies.
 • De meeste roestvrijstalen ketels hebben verwijderbare en reinigbare kalkfilters.
 • Roestvrij stalen ketels komen ook in veel mooie ontwerpen en kunnen er perfect uitzien op uw tafel of aanrecht.

Nadelen Roestvrijstalen Waterkoker

 • Hoewel lichter dan glazen ketels, zijn roestvrijstalen ketels toch zwaarder dan plastic.

Er zijn veel verschillende soorten en stijlen ketels op de markt. Er bestaat niet zoiets als een perfecte ketel. Het hangt af van individuele behoefte, budget en keuze. Als we echter een ruwe vergelijking maken, staan ​​plastic ketels op de onderste lijst vanwege de vrees van de klant over mogelijke gezondheidsrisico’s, ondanks de claims van de fabrikant dat ze BPA-vrij materiaal hebben.

Niets is esthetisch aantrekkelijker dan een glazen waterkoker, maar toch staat roestvrij staal bovenaan de lijst met zijn duurzaamheid en functionaliteit.