Hoe Werkt Een Uitvaartdienst Die Uitgevoerd Wordt Met Religieuze Overtuigingen

Niet veel mensen beseffen het, maar iedereen kan een uitvaartdienst uitvoeren. Er zijn tal van opties beschikbaar wanneer u kiest wie de begrafenis van uw geliefde moet uitvoeren, afhankelijk van hun religieuze overtuigingen en wat u het meest geschikt vindt. De diverse begrafenisverzekeringen spelen hier steeds vaker op in door religieuze diensten in pakketten te verwerken. De meest goedkope begrafenisverzekering heeft tegenwoordig ook een pakket voor religieuze diensten.

Religieuze Leider

Traditioneel leiden religieuze figuren zoals predikanten of priesters een begrafenisdienst, waarbij gebed en religieuze eredienst in de ceremonie worden opgenomen. Voor veel religies is er een vaste volgorde van dienst voor begrafenissen, of bepaalde gebeden en lezingen die traditioneel worden opgenomen.

Als je geliefde religieus was, wil je misschien hun begrafenis houden in hun plaatselijke eredienst en hun religieuze leider vragen om de begrafenis te houden. Zij kunnen u helpen met het plannen van de service en andere aspecten van de begrafenis, als u dat wenst. Meestal ontmoeten ze de familie en bespreken ze de begrafenis, de overleden persoon en alle andere spirituele behoeften als je afscheid neemt van je geliefde.

  • Sommige religies zullen begrafenisdiensten verrichten, zelfs als je geliefde niet bijzonder religieus was of niet vaak naar de eredienst ging. De Church of England zal bijvoorbeeld een begrafenisdienst voor iedereen leiden, ongeacht hun betrokkenheid bij de kerk.
  • De meeste religieuze leiders zullen ook voortdurende ondersteuning bieden na de begrafenis, wat misschien niet het geval is met andere soorten beroemdheden. Ze verwelkomen vaak rouwende familie en vrienden om hen opnieuw te bezoeken voor spirituele begeleiding, advies of gewoon voor gezelschap in moeilijke tijden.

Burgerlijke Celebrant

U kunt ervoor kiezen om een ​​burgerlijke celebrant de begrafenis te laten leiden. Burgervierders maken geen deel uit van een religie of geloofssysteem en kunnen diensten verrichten zonder enige religieuze inhoud, of met bepaalde religieuze inhoud, zoals gebeden en lezingen.

Civiele begrafenissen richten zich meestal op het voldoen aan de behoeften van het gezin en de persoon die is overleden, in plaats van vast te houden aan voorgeschreven religieuze ceremonies. Net zoals een religieuze leider de familie zou ontmoeten om regelingen te bespreken, zullen burgerlijke feestvierders de nabestaanden ontmoeten en praten over het soort ceremonie dat ze willen.

Veel mensen vinden tegenwoordig dat, hoewel ze zichzelf niet als religieus beschouwen, ze nog steeds enkele bekende gebeden, hymnes en lezingen vinden die troost bieden in moeilijke tijden. Burgervierders kunnen religieuze elementen opnemen als je wilt, hoewel ze niet de religieuze autoriteit hebben om zegeningen en riten uit te voeren.

Evenzo, als u een volledig niet-religieuze begrafenisdienst wilt, kan de burgerlijke feestvier dit doen. De nadruk ligt op wat u en uw gezin willen van de uitvaartdienst.

Humanistische Celebrant

Humanisme is in grote lijnen het geloof in de wetenschap als middel om het universum te begrijpen en benadrukt het belang van geluk in dit leven, terwijl het ook vriendelijk en medelevend is voor anderen. Humanistische begrafenissen richten zich op het leven van het individu, uiten droefheid over het verlies maar vieren ook het leven dat geleefd is.

  • Humanistische begrafenissen worden steeds populairder en vertegenwoordigen een volledig niet-religieuze dienst. Humanisten geloven niet in een hiernamaals of een god, dus humanistische diensten zullen niet verwijzen naar religieuze ideeën.
  • Humanistische feestvierders zijn er trots op medelevend en ondersteunend te zijn en zullen de familie ontmoeten om hun geliefde en eventuele wensen voor de dienst te bespreken. Hoewel ze niet openstaan ​​voor religieuze elementen, staan ​​ze er heel erg voor open om de dienst te personaliseren om het karakter van je geliefde te weerspiegelen.