Waarom bitcoin verhandelen?

Voordat we u laten zien hoe u Bitcoin kunt verhandelen, is het belangrijk om te begrijpen waarom Bitcoin-handel zowel opwindend als uniek is.

Bitcoin is wereldwijd

Bitcoin is geen fiat-valuta, wat betekent dat de prijs niet direct gerelateerd is aan de economie of het beleid van een enkel land. Doorheen de geschiedenis heeft de prijs van Bitcoin gereageerd op een breed scala aan gebeurtenissen, van de devaluatie van de Yuan in China tot de Griekse kapitaalcontrole. Voor Nederland kun je Bitcoins bij exchanges als Coinbase en Btcdirect vinden. Vergeet niet reviews zoals Btcdirect review te lezen.

Algemene economische onzekerheid en paniek hebben de prijsstijgingen van Bitcoin in het verleden gestimuleerd. Sommigen beweren bijvoorbeeld dat de kapitaalcontroles van Cyprus de aandacht op Bitcoin hebben gevestigd en de prijs hebben doen stijgen tijdens de bubbel van 2013.

Bitcoin wordt 24/7 verhandeld

In tegenstelling tot aandelenmarkten zijn er geen officiële Bitcoin-beurzen. In plaats daarvan zijn er wereldwijd honderden uitwisselingen die 24/7 actief zijn. Omdat er geen officiële Bitcoin-uitwisseling is, is er ook geen officiële Bitcoin-prijs. Dit kan arbitragemogelijkheden creëren, maar de meeste uitwisselingen blijven binnen dezelfde algemene prijsklasse.

Bitcoin is vluchtig

Bitcoin staat bekend om zijn snelle en frequente prijsbewegingen. Kijkend naar deze dagelijkse grafiek van de BPI van CoinDesk, is het gemakkelijk om meerdere dagen te ontdekken met schommelingen van 5% of meer: De volatiliteit van Bitcoin biedt spannende kansen voor handelaren die op elk moment snel kunnen profiteren.